Emigratie naar Italiƫ (Algemeen)

Het wonen en permanent leven in Italië kan zo aanlokkelijk zijn dat er gedacht wordt om dan ook maar te gaan emigreren. Er emigreren jaarlijks vele Nederlanders, maar remigratie vindt helaas ook regelmatig plaats. Als de remigratie een vrijwillige en dus bewuste keuze is valt er weinig op aan te merken. Maar noodgedwongen terugkeren heeft vaak minder leuke redenen en oorzaken. In de komende blogs verdeeld over 3 delen, wil het team van La Dolce Casa BV u meenemen op reis naar Emigratieland. Waarom? Omdat La Dolce Casa BV een bijdrage wil leveren aan een succesvolle emigratie.

De meeste emigranten zullen inkomsten moeten generen voornamelijk uit toeristisch activiteiten. Hoe? Door meestal een commercieel bedrijf op te zetten, zoals er onder andere zijn: Agriturismo, Country House met verhuur vakantie-appartementen, Bed and Breakfast en (glamping)campings wel of niet in combinatie met een ander genoemd toeristisch bedrijf. Gelijk hieraan zit gekoppeld de aankoop en bezit of huur van een onroerend goed waaruit werk (exploitatie bedrijf), wonen en leven kan plaatsvinden. Elk bedrijfstype heeft zo zijn eigen voorwaarden en richtlijnen die gebaseerd zijn op wettelijke kaders en regelgeving. In de komende delen wordt hier nader op in gegaan.

  • Deel 1; Do’s en Don’ts
  • Deel 2; Wonen en werken
  • Deel 3; Bedrijf en exploitatie

Omdat iedere emigratie een aparte problematiek kent, is er geen standaardprocedure.

Ofschoon binnen de EU er weinig belemmeringen voor emigratie zijn, is dit een grote emotionele en materiele beslissing waar veel aan vast zit. Maar er moeten ook een serie rationele zaken geregeld gaan worden. Naast de woning aankopen en-of het bedrijf dat men wil oprichten, is er veel hulp nodig om de weg te vinden in alle Italiaanse bureaucratie. Bijvoorbeeld; wat te denken als er kinderen naar een school toe moeten.

    

Om te vermijden dat naast alle emotionele elementen al deze zaken als een onbekende berg beklommen moet worden, staat La Dolce Casa BV u graag bij om de introductie in Italië zo goed mogelijk te laten verlopen. In het Nederlands wel zo fijn!

Richard Kwak