Waarom een tweede huis in Italië

Spaartegoeden leveren niets op, banken heffen negatieve rente, je geld staat te verpieteren. Je kinderen zijn net het huis uit en je wil kleiner gaan wonen. Je hebt een erfenis of meevaller gehad of je lijfrenteverzekering keert uit. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze wel eens, maar een tweede huis of optrekje in Italië wel.

Voor een paar dagen naar Italië

Zie je het al voor je dat je, al is het maar voor een paar dagen, even naar Italië gaat. Je hebt geen last van beschikbaarheidsproblemen of hoogseizoenprijzen. Je huis staat er en wacht op je. Je hoeft niet na te denken of je theedoeken moet meenemen, kruiden of beddengoed. Er liggen leesboeken, spelletjes en andere dingen die jij belangrijk vindt. Je weet: het staat er allemaal!

Een tweede huis saai?

Een tweede huis saai omdat je altijd op dezelfde plek komt? Nee! Hoe kom je erbij! Alle huiseigenaren die we spreken, en dat zijn er al heel wat geweest in de loop der jaren, zeggen hetzelfde: het is heerlijk om een pied a terre te hebben én je maakt hierdoor meer dan eens een minitrip naar een andere stad.

Lagere huizenprijzen in Italië

De huizenprijzen in Italië zijn heel wat lager dan in Nederland, helemaal als je kiest voor het platteland dat al jaren aan het leeglopen is. Het Corona-jaar brengt daar echter wel verandering in: heel wat Italianen laten de grote stad voor wat het is om terug te keren naar la campagna, het platteland. Er staan echter nog zat huizen te wachten op een nieuwe eigenaar.

Het werkt iets anders in Italië

Je moet echter wel weten waar je aan begint. Een huis kopen in Italië werkt anders dan in Nederland. Je moet bijvoorbeeld het akkoord hebben van álle eigenaren (en we verzekeren je: dat kan nog best complex zijn). Of je hebt mogelijk te maken met partijen die recht hebben op de grond waarvan je denkt dat die bij je huis hoort. Allemaal gedoe.

En dan is het fijn om te kunnen bouwen en vertrouwen op iemand die vaker met dat bijltje heeft gehakt. Die de valkuilen kent en die weet waar je op moet letten. Die de taal spreekt, en die de Italiaan ook figuurlijk begrijpt.

La Dolce Casa: thuis in Italië én Nederland

La Dolce Casa zit zowel in Italië als in Nederland; we kennen beide werelden, spreken beide talen. We kennen het referentiekader van de Nederlander, maar ook dat van de Italianen. En dat wijkt nagenoeg altijd af.

Overweeg je een tweede huis? Neem dan eens contact met ons op. We delen graag onze woonwensen-checklist met je. Hierdoor concretiseer en kader je je ideeën. Altijd handig, zo wijst de praktijk keer op keer uit. 

Onafhankelijk en professioneel

Als onafhankelijk en professioneel aankoopmakelaar begeleiden we je in heel Italië. En met een beetje geluk hoeft dat jou niets extra’s te kosten. En bespaart het je vooral veel kopzorgen en geld. We werken samen met een aantal vaste Italiaanse makelaars, maar we kunnen feitelijk met nagenoeg elke makelaar in nagenoeg elke streek voor je aan de slag.

Heb je een huis op het oog, of wil je dat wij voor je op zoek gaan? Neem contact met ons op!

“Met een beetje geluk hoeft dat jou niets extra’s te kosten.”

Tip!

Verliefd geworden op een streek, maar nog niet gevonden wat u zocht? Bekijk dan het online aanbod tweede huizen in Italië waarbij La Dolce Casa zorgt voor aankoopbegeleiding. Of vul de woonwensen-inventarisatielijst in.

Stuur mij gratis tickets voor de Second Home Beurs op 1-3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

© Foto: José Alejandro Cuffia op Unsplash