Vrijstaande villa met zwembad en rondom fenomenaal uitzicht in Mondavio, Le Marche

Vrijstaande villa met zwembad en rondom fenomenaal uitzicht in Mondavio, Le Marche

Vrijstaande villa met zwembad in Mondavio, Le Marche

Vraagprijs: €450.000

Woonoppervlakte: 150 m2 verdeeld over 2 woonlagen.

Perceeloppervlakte: 5000 m2

Verdeling: Slaapkamers: 2 / Badkamers: 2 / Open woonkeuken / Woonkamer / Garage + berging / Veranda / Tuin / Zwembad

Ligging

Deze vrijstaande casa colonica ligt op zo’n 25 km van de kust, in het binnenland van Le Marche. Er waait meestal een fijn windje, waardoor de temperatuur altijd aangenaam is. En wilt u toch afkoelen, dan wacht het azuurblauwe zwembad (10 x 4 meter).

De sfeervolle villa heeft een prachtige ligging: rondom heeft u overal een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels van Le Marche.

De vrijstaande villa

Het 5000 m2 grote terrein is geheel omheind. Via de poort arriveert u over een grindpad bij de achterzijde van het huis. Daar bevindt zich ook een sfeervolle pergola met zitje. Een stenen trap leidt u naar het lager gelegen azuurblauwe zwembad. Vanuit het zitje alsook vanuit het zwembad kijkt u uit op het bovenop de heuvel liggende Mondavio.

Via het terracotta terras dat het gehele huis omgeeft arriveert u op het het mooie, grote terras aan de voorzijde. Dit terras grenst aan een overdekte veranda die zich zowel aan een deel van de voorzijde bevindt als aan de zijkant.

De begane grond

Het terras aan de voorzijde geeft toegang tot het huis. Op de begane grond treft u een sfeervolle woonkamer met plavuizen vloer en originele balkenlaag. Deze combinatie geeft warmte en authenticiteit aan het verder strak en modern ingerichte, lichte huis. De woonkamer bevat twee zithoeken, waarbij een met houtkachel. Het huis beschikt over centrale verwarming.

De aangrenzende open woonkeuken met vaatwasser wordt door een toog gescheiden van de woonkamer. Via de keuken heeft u toegang tot de onder het huis gelegen kelder. Deze is nagenoeg even groot als het huis en biedt ook ruimte aan een auto.
Op de begane grond bevindt zich ook een badkamer met toilet en ligbad.

De verdieping

Via een zorgvuldig gerestaureerde plavuizen trap, komt u op de verdieping. Hier liggen twee ruime slaapkamers met airconditioning en een mooie badkamer voorzien van douche, wastafel, toilet.

Rondom de villa

Aan het huis grenst een tuin met olijfgaard. Het terrein biedt veel privacy. Aan de verdiepte voorzijde van het huis bevindt zich de toegang tot de garage met aangrenzende, ruime berging. Hier staat ook de wasmachine.

De villa is in 2006 met zorg gerestaureerd met behoud van authentieke elementen. De inrichting en details zijn stijlvol en modern en zorgen voor een lichte, frisse uitstraling. 

Het huis met fenomenaal uitzicht is momenteel in gebruik als vakantiehuis, maar is ook geschikt voor permanente bewoning. Er bestaat de mogelijkheid om aan te bouwen en bijvoorbeeld een derde slaapkamer te creëren.

Mondavio

Het huis ligt op loopafstand van het middeleeuwse dorp Mondavio. U vindt er winkeltjes, fijne restaurants en leuke cafétjes. Mondavio is een van de meest aantrekkelijke en authentiek historische plekjes in de provincia Pesaro-Urbino. Het sfeervolle Mondavio was feitelijk een ommuurde vesting met een indrukwekkende verdedigingstoren. Er zijn drie toegangspoorten bewaard gebleven. Imposant om te zien, net zoals de overige gebouwen. Het hoog gelegen binnenplein biedt een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels in de omgeving.

Dit stukje van Le Marche wordt gekenmerkt door heel veel bergen en dalen en daarom zeer gevarieerd is qua landschap. In de omgeving van Mondavio liggen nog veel meer steden en burchten uit de Middeleeuwen. Corinaldo is er een van, maar wel een bijzondere. Het is namelijk een van de weinige nog compleet ommuurde steden. Er wordt een van de indrukwekkendste Halloweens gevierd van Italie. 

Vliegveld

Mondavio ligt ten noorden van Ancona (75 km), ten oosten van Perugia (100 km) en ten zuiden van San Marino (85km), Bologna (184 km)
 

Dichtstbijzijnde vliegvelden: Ancona, Bologna, Perugia