Referenties

Lees hier hoe klanten met de inzet van La Dolce Casa hun huis in Italië vonden. Wilt u meer informatie van hen, dan brengt La Dolce Casa u graag direct in contact met hen. Mail ons via de contactpagina.

Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met nazorg in de sneeuw!

Droomhuis gevonden met nazorg in de sneeuw!

Ik heb mijn huis in Italië gekocht met behulp van het team van La Dolce Casa.

Ik kan wel zeggen dat het zonder hun ondersteuning veel lastiger zou zijn geweest.

Weliswaar is de huizenmarkt in Italië tegenwoordig transparanter geworden en kan men op internet een mogelijk huis uitzoeken, maar voor het bekijken en onderzoek ter plaatse was de ondersteuning onontbeerlijk.

Van de 6 makelaars die we spraken sprak er maar 1 engels. Met google translate kom je er dan toch niet uit.

Daarbij zijn de procedures toch weer heel anders dan in Nederland met voorlopige koopcontracten, geometra en notaris. 

Ook is de aankoop op afstand, wat bij de corona pandemie acuut noodzakelijk werd, bij La Dolce Casa goed geregeld, met ervaren bemiddeling van notaris en vertaler.

Daarnaast wil ik ook nog even benadrukken dat de optie tot nazorg, met name aansluitingen op internet, elektriciteit, gas en belastingen etc. ook heel nuttig is om de weg te banen door bureaucratie en meestal ook alleen in het Italiaans werkende organisaties.

Ik kan dan ook La Dolce Casa aan iedereen aanbevelen!

 

Syb Mali

Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met nazorg in de sneeuw!
Metz Tegelwerken - Onze eigen casa in bella Umbria!

Onze eigen casa in bella Umbria!

Ondanks de corona crisis hebben we afgelopen jaar onze droom verwezenlijkt. Al jaren reizen we af naar Italië om er onze vakantie te vieren, waarbij we vaak openlijk hebben gedroomd over een eigen vakantiehuis. In december 2019 hebben we voor onszelf de keuze gemaakt om eens concreet te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Na een aantal telefoontjes met Frits bleek al snel dat er met ons budget in de regio waar we zochten – midden Italië - genoeg mogelijkheden waren. Al snel hadden we onze shortlist met 3 huizen gereed, en voor we het wisten had Antonella de bezichtigingen gepland op een mooie zonnige maandag in januari. Wat we toen nog niet wisten was dat we aan de vooravond stonden van de corona crisis. Wat we wél wisten was dat de eerste bezichtiging gelijk ook een schot in de roos was.

Met de prettige begeleiding van Frits en Antonella hebben we een bod uitgebracht en waren we vrij snel rond met de verkopers. Omdat fysieke afspraken tijdelijk niet mogelijk waren kon het hele proces niet worden afgerond. Nog net voor de Italiaanse vakantieperiode in augustus heeft Antonella namens ons de handtekening gezet voor de definitieve koop, waardoor we eind augustus – amper 8 maanden na ons eerste contact met Frits en Antonella – met een heerlijk glas wijn voor het eerst konden genieten van ons prachtig uitzicht over de Valdichiana in het westen van Umbria.

Zonder de hulp van la dolce casa hadden we dit traject nooit zo soepel kunnen doorlopen, samen hebben we bewezen dat het dus niet altijd gecompliceerd hoeft te zijn om je dromen werkelijkheid te laten worden!

 

 Groet

Lars en Lisa

Metz Tegelwerken - Onze eigen casa in bella Umbria!
Metz Tegelwerken - Onze eigen casa in bella Umbria!
Metz Tegelwerken - Casa Vicini 'Ons pareltje in Le Marche'

Casa Vicini 'Ons pareltje in Le Marche'

Ons huis in Le Marche: 

Ruim twee jaar geleden begon onze zoektocht naar een vakantiehuis in Italië. En in dit geval bestaat de ‘wij’ uit twee bevriende families uit Arnhem. Het doel: een gezamenlijk vakantiehuis, niet te ver van zee, groot genoeg om samen in te verblijven en fraai gelegen. Tijdens een vakantietripje in Italië viel ons oog op een bouwvallig huis, bovenop een heuvel en met prachtig uitzicht richting bergen en zee. Op aanraden van de B&B-eigenaar waar we toen verbleven, hebben we La Dolce Casa ingeschakeld om ons te begeleiden. En wat is dat een verstandige keuze gebleken! Zonder de begeleiding van La Dolce Casa waren we hoogstwaarschijnlijk in heel wat valkuilen getrapt. Lang verhaal kort: dat eerste huis werd niks. Maar La Dolce Casa heeft ons begeleid naar een huis dat wél aansluit bij onze wensen. Een prachtig, groot landhuis, in een glooiend heuvellandschap op een half uur van zee. En ze hebben ons enorm geholpen bij de financiering ervan via een Italiaanse bank. La Dolce Casa heeft écht kennis van hoe het aankooptraject in Italië verloopt, en snapt waar dit afwijkt van de Nederlandse situatie. Met Antonella, die zowel vloeiend Italiaans als Nederlands spreekt, hebben we ook nu nog regelmatig contact. Afgelopen herfstvakantie heeft ze nog voor ons uitgezocht waar we in de omgeving het beste onze eigen olijfolie konden laten persen. Afgelopen zomer hebben we de koopovereenkomst eindelijk kunnen tekenen, en nu zijn we met hulp van La Dolce Casa een zwembad aan het aanleggen. We hebben, ondanks de coronapandemie, al behoorlijk wat tijd kunnen doorbrengen in Casa Vicini, het ‘huis van de buren’. De komende jaren hopen we nog heel wat vakanties en thuiswerkweken in Italië te zijn. Frits en Antonella, hartelijk dank voor de begeleiding!

Saskia & Maurit
Jip, Fee, Tom en Rem
Freek & Niko
Dylan

Metz Tegelwerken - Casa Vicini 'Ons pareltje in Le Marche'
Metz Tegelwerken - Ons droomhuis gevonden

Ons droomhuis gevonden

Nee, dit wordt beslist geen "ik vertrek" scenario dat nam ik mezelf voor; we hebben geld op de rekening en heel goed doordacht wat de criteria zijn waaraan onze toekomstige domicilie moet voldoen dus geen verrassingen, zo hadden we het bedacht en positief te werken naar een mooi resultaat, tenslotte als je alleen maar beren op je pad ziet blijf je beter achter de geraniums zitten.

Dus voortvarend aan de slag en dan wordt je al snel geconfronteerd met het feit dat Italië een heel groot en divers land is waar het overal wel mooi is om op vakantie te gaan, maar om te wonen, tja dan moet je toch heel eerlijk tegen jezelf zijn over wat vinden we nu echt belangrijk nu en over zeg tien jaar.

Zo is een fenomenaal uitzicht boven op die berg natuurlijk onweerstaanbaar, maar ben je na enige jaren nog steeds die sportman die dat geitenpaadje omhoog kan lopen? 

Hoe belangrijk is het om dichtbij een stad te wonen die behalve restaurants en prachtige doorkijkjes ook beschikt over een ziekenhuis en waar regionale kantoren zijn van banken, verzekeringsmaatschappijen, energieleveranciers en lokale ondersteuning op het gebied van internet enz. 

Kortom hier begint de zoektocht je voor serieuze keuzes te plaatsen, waardoor je zomaar maanden verder bent en je steeds meer afvraagt "doe ik het wel goed en heb ik overal aan gedacht?"

Bij dit hele proces bleek het team van “La Dolce Casa” een solide klankboord, stelde de juiste vragen en gaf sturing op momenten dat zij dit nodig achten.

Dan de zoektocht naar het juiste huis en de afspraken ter plaatse. Dan is het wel erg fijn dat er iemand bij is die de mores kent en de agenda coördineert. Bij ons ging dit redelijk voorspoedig en resulteerde in biedingen op ons huidige huis.

Daarna volgt het traject van de daadwerkelijke aankoop. Laat ik het simpel houden, dit is niet te doen zonder professionele hulp en dan is het fijn dat dit mensen zijn waar je al een band mee hebt opgebouwd tijdens de zoektocht naar je ideale huis.

Tot slot de daadwerkelijke overdracht. Ook hier is het concept dat La Dolce Casa hanteert van onschatbare waarde gebleken. Je blijft als koper natuurlijk zelf verantwoordelijk, maar het was geweldig een sparring-partner te hebben die ter zaken kundig is en constructief blijft werken aan een het gewenste eindresultaat.

Tot slot is het een verademing om hulp te hebben om het hele circus op de rit te krijgen, de after-sales in de vorm van voorbereiding van aanvragen voor bijv. de nutsvoorzieningen, internet en lokale vakmensen, heeft ons weken zo niet maanden werk uitgespaard.

Terugkomend op mijn opening, indien er een televisieploeg bij was geweest, had dit een geweldige aflevering geworden. De Italianen hebben we van hun slechte en goede kanten leren kennen, dankzij La Dolce Casa kunnen wij hier nog mooie verhalen over vertellen, maar het had ook zo anders kunnen aflopen.

Dus voor degene die nog twijfelen, zoek je een gecommitteerd en vakkundig team ter ondersteuning van je woonwens kijk niet verder.

René en Margot 

   

Metz Tegelwerken - Ons droomhuis gevonden
Metz Tegelwerken - Ons eigen vakantiehuis in Italië

Ons eigen vakantiehuis in Italië

Na een aantal jaren een villa in Italië te hebben gehuurd voor onze vakanties hebben we het plan opgevat zelf een vakantiehuis in Italië te kopen. Na ons goed georiënteerd te hebben op de streek bezochten we in maart 2018 de Second Home beurs in Utrecht. Hier maakten we kennis met La Dolce Casa. Het eerste gesprek met Frits en Antonella voelde meteen goed aan. Wij wilden veel zelf doen, maar ons niet in een ongewis avontuur storten. Daarom was voor ons snel duidelijk dat bekendheid met Italiaanse wet- en regelgeving onontbeerlijk was. Maar LDC bood meer mogelijkheden die ons erg aanspraken. Persoonlijke begeleiding zowel in Nederland door Frits als ook in Italië door Antonella. Enorm voordeel is natuurlijk ook dat Antonella zowel Italiaans als goed Nederlands spreekt.  Net zo belangrijk voor ons was de beschikbaarheid binnen LDC van de bouwkundig adviseur Matteo [geometra]. Het plaatje werd compleet gemaakt met de eigen makelaar Paola.

In het voorjaar startten wij onze zoektocht. Met LDC spraken we af dat wij zelf de huizen zouden zoeken [internet en bezoeken in Italië], onze selectie zouden voorleggen aan hen waarop zij een eerste screening deden. De huizen die interessant en realistisch bleken bezochten we samen met Antonella en Matteo. Dit deden we in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. 

In de herfstvakantie bezochten we in 2 dagen samen met Antonella 10 huizen en vonden we ons “droomhuis”. Toen begon het traject waarbij de meerwaarde van LDC snel duidelijk werd. De onderhandeling werd opgepakt door Paola, de technische keuring van het huis werd door Matteo deskundig uitgevoerd en bracht wat zaken naar voren die nader met de verkopende partij werden besproken. Na een tweede bezichtiging van het huis vlak voor Kerst 2018 hakten we de knoop door. 

Als de definitieve keuze is gemaakt dan begint het eigenlijk pas! De “proposta” wordt opgesteld. Dan wordt het toch spannend. LDC heeft veel tijd [met name Frits] besteed en het geduld gehad om aan ons dit proces uit te leggen. De “proposta” is eigenlijk het voorlopig koopcontract, maar je komt er dan ook niet meer vanaf. Je hebt dus veel vragen over dit belangrijke traject. 

Eind 2018 hebben wij en de verkopende partij de “proposta” getekend. Dan begint het volgende spannende traject waar Antonella en Paola veel energie in hebben gestopt. Het komen tot de overdracht. Wij hebben ervoor gekozen om LDC [in de persoon van Antonella] te machtigen om de volledig aankoop van het huis te regelen. Dat machtigen ging niet vanzelf, daar zijn zowel de notaris in Italië als in Nederland druk mee. Het gaf ons ook wel een rustgevend gevoel dat de notaris in Italië als taak heeft om alle eventuele illegaliteiten of onzekerheden m.b.t. eigendom, hypotheken, e.d. te controleren. De overdracht in Italië vond plaats op 28 februari 2019. 

Leuk detail is dat we een jaar nadat we kennis gemaakt hebben met LDC we op de beurs van maart 2019 de sleutels van ons droomhuis kregen overgedragen van Antonella. 

We kijken terug op een enerverend jaar! Je begint aan een traject waarbij het belangrijk is dat je elkaar volledig kunt vertrouwen. Dat moet groeien, maar door altijd bereid te zijn je vele vragen te willen beantwoorden, de inzet die zij getoond hebben, het geduld ook en het plezier waarmee LDC dit doet, is dit vertrouwen er volledig gekomen. Wij zouden niet weten hoe wij dit zonder LDC hadden kunnen bereiken.

Nu hebben we de sleutels en zijn we aan de slag met ons droomhuis. Ook tijdens deze fase regelt Antonella nog vele praktische zaken zoals, energie en water contracten, verzekeringen, gemeentelijke voorzieningen, etc. Wij hopen dat ze dat nog even voor ons blijft doen! 

Wilma & Erik  

Ede

Metz Tegelwerken - Ons eigen vakantiehuis in Italië
Metz Tegelwerken - fam Wiggers

fam Wiggers

"Wij zijn inmiddels de gelukkige eigenaren van een appartement in San Costanzo, Italië. Bij de aankoop zijn wij geholpen door Antonella en Frits van La Dolce Casa. Al op de Second Home beurs gaven Antonella en Frits ons een goed gevoel. Tijdens ons eerste gesprek op de beurs onderscheidde La Dolce Casa zich duidelijk van grotere bedrijven door de oprechte persoonlijke benadering. Dat trok ons over de streep om met hen het Italiaanse avontuur aan te gaan. Er werd vervolgens goed gehoor gegeven aan onze wensen. Samen maakten we een lijst met woningen die we wilden bekijken.Tijdens onze vakantie planden we een dag om met Antonella huizen te gaan bezichtigen in de door ons gekozen omgeving. En deze dag bracht zoveel meer dan alleen het bezichtigen van de woningen. We kijken er met zoveel plezier naar terug. Al die tijd was het leuk sparren met Antonella en Paola (de makelaar) over de mogelijkheden die de woningen boden. We vonden wat we zochten. De aankoop van de woning kwam mede tot stand door de bemiddeling van La Dolce Casa die daarin behalve behulpzaam, ook zeer deskundig was. Wij zijn heel blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Als we verder iets over Antonella, Frits en Paola kunnen zeggen schieten ons de woorden onmisbaar en betrouwbaar als eerste te binnen. Wel zo fijn om op mensen te kunnen bouwen tijdens een aankoop in het buitenland!”

B. en S. Wiggers Doetinchem

Metz Tegelwerken - fam Wiggers
Metz Tegelwerken - familie Winkel

familie Winkel

Vanaf zomer 2017 zijn we begonnen om onze droom tot werkelijkheid te laten komen, een  huis in Italië . Hiervoor heb je ervaren mensen nodig die je kunnen helpen in het aankoop proces, via een tip kwamen we bij la dolce casa terecht.  Antonella  die zelf in Italië woont en de markt goed kent heeft ons in alles geholpen wat de aanloop betreft naar de koop .  Van instanties tot bemiddelen bij de bank voor een hypotheek. Zonder haar hulp was het ons nooit gelukt. Aangezien wij nog in Nederland woonden tijdens de onderhandelingen is het fijn dat Antonella ter plekke werkt om voor ons belangrijke zaken te regelen.  De bureaucratie is ingewikkeld maar uiteindelijk is alles goed gekomen.  Antonella heeft zelfs als getuige opgetreden bij de notaris. 
Nu wonen wij al een jaar in Italië en nog steeds kunnen we bij vragen terugvallen op Antonella
Bianca en Willem. 
 
Metz Tegelwerken - familie Winkel
Metz Tegelwerken - Droomhuis in Lazio

Droomhuis in Lazio

Wij hebben La Dolce Casa benaderd om onze droomwens in vervulling te laten gaan om een huis in Lazio te bezitten. Het keuze- en aankoopproces verliep snel en kordaat, mede dankzij de hardwerkende contactpersoon in Italië, die onmisbaar was door haar kennis van het Italiaans en het Nederlands. Ofschoon we geen klushuis wilden, moest er achteraf veel gebeuren aan het huis, waar we onvoldoende over waren geïnformeerd. Uiteindelijk zijn de werkzaamheden goed en op tijd afgerond en zijn we heel blij met het resultaat.

-P.v.d.B te 's Hertogenbosch

Metz Tegelwerken - Droomhuis in Lazio
Metz Tegelwerken - Droomhuis in Lazio
Metz Tegelwerken - Huis in Puglia

Huis in Puglia

"Onze zoektocht naar een huis in Puglia deden we samen met het team van La Dolce Casa. Het was een lange weg naar het ideale huis, wat we uiteindelijk hebben gevonden. Dankzij de sympathieke en professionele begeleiding van Frits en Antonella die alles voor ons regelden, zijn wij nu in de laatste fase van de aankoop”

- Gary en Savina F te A.

Metz Tegelwerken - Huis in Puglia
Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met La Dolce Casa

Droomhuis gevonden met La Dolce Casa

Nadat we ons eerste contact hebben gelegd op de Second Home beurs, hadden we snel een afspraak thuis met Frits. Onze wensen werden op een rijtje gezet waarbij we al snel het advies kregen ons aanvankelijke idee om in Toscane iets te zoeken, om budgettaire redenen te verleggen naar le Marche. Nadat we van beide kanten input gegeven hebben voor mogelijke huizen, hebben we bezichtigingen gedaan samen met Antonella en Paola, de makelaar uit het team. Dat ging op een fijne en open manier. Er werd tijd genomen voor alle vragen en overdenkingen. Na veel contacten daarna, hebben we de knoop doorgehakt en een definitieve keuze gemaakt, waar we heel erg blij mee zijn. Het aankoopproject verliep helemaal niet makkelijk, maar werden op professionele wijze aangepakt, waarbij wij ons totaal geen zorgen hoefden te maken. 
Nu genieten wij van een mooie accommodatie in Italië, en met een prachtig uitzicht in onze tuin.

 

Rob en Caroline 

Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met La Dolce Casa