Referenties

Lees hier hoe klanten met de inzet van La Dolce Casa hun huis in Italië vonden. Wilt u meer informatie van hen, dan brengt La Dolce Casa u graag direct in contact met hen. Mail ons via de contactpagina.

Metz Tegelwerken - Ons eigen vakantiehuis in Italiƫ

Ons eigen vakantiehuis in Italiƫ

Na een aantal jaren een villa in Italië te hebben gehuurd voor onze vakanties hebben we het plan opgevat zelf een vakantiehuis in Italië te kopen. Na ons goed georiënteerd te hebben op de streek bezochten we in maart 2018 de Second Home beurs in Utrecht. Hier maakten we kennis met La Dolce Casa. Het eerste gesprek met Frits en Antonella voelde meteen goed aan. Wij wilden veel zelf doen, maar ons niet in een ongewis avontuur storten. Daarom was voor ons snel duidelijk dat bekendheid met Italiaanse wet- en regelgeving onontbeerlijk was. Maar LDC bood meer mogelijkheden die ons erg aanspraken. Persoonlijke begeleiding zowel in Nederland door Frits als ook in Italië door Antonella. Enorm voordeel is natuurlijk ook dat Antonella zowel Italiaans als goed Nederlands spreekt.  Net zo belangrijk voor ons was de beschikbaarheid binnen LDC van de bouwkundig adviseur Matteo [geometra]. Het plaatje werd compleet gemaakt met de eigen makelaar Paola.

In het voorjaar startten wij onze zoektocht. Met LDC spraken we af dat wij zelf de huizen zouden zoeken [internet en bezoeken in Italië], onze selectie zouden voorleggen aan hen waarop zij een eerste screening deden. De huizen die interessant en realistisch bleken bezochten we samen met Antonella en Matteo. Dit deden we in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. 

In de herfstvakantie bezochten we in 2 dagen samen met Antonella 10 huizen en vonden we ons “droomhuis”. Toen begon het traject waarbij de meerwaarde van LDC snel duidelijk werd. De onderhandeling werd opgepakt door Paola, de technische keuring van het huis werd door Matteo deskundig uitgevoerd en bracht wat zaken naar voren die nader met de verkopende partij werden besproken. Na een tweede bezichtiging van het huis vlak voor Kerst 2018 hakten we de knoop door. 

Als de definitieve keuze is gemaakt dan begint het eigenlijk pas! De “proposta” wordt opgesteld. Dan wordt het toch spannend. LDC heeft veel tijd [met name Frits] besteed en het geduld gehad om aan ons dit proces uit te leggen. De “proposta” is eigenlijk het voorlopig koopcontract, maar je komt er dan ook niet meer vanaf. Je hebt dus veel vragen over dit belangrijke traject. 

Eind 2018 hebben wij en de verkopende partij de “proposta” getekend. Dan begint het volgende spannende traject waar Antonella en Paola veel energie in hebben gestopt. Het komen tot de overdracht. Wij hebben ervoor gekozen om LDC [in de persoon van Antonella] te machtigen om de volledig aankoop van het huis te regelen. Dat machtigen ging niet vanzelf, daar zijn zowel de notaris in Italië als in Nederland druk mee. Het gaf ons ook wel een rustgevend gevoel dat de notaris in Italië als taak heeft om alle eventuele illegaliteiten of onzekerheden m.b.t. eigendom, hypotheken, e.d. te controleren. De overdracht in Italië vond plaats op 28 februari 2019. 

Leuk detail is dat we een jaar nadat we kennis gemaakt hebben met LDC we op de beurs van maart 2019 de sleutels van ons droomhuis kregen overgedragen van Antonella. 

We kijken terug op een enerverend jaar! Je begint aan een traject waarbij het belangrijk is dat je elkaar volledig kunt vertrouwen. Dat moet groeien, maar door altijd bereid te zijn je vele vragen te willen beantwoorden, de inzet die zij getoond hebben, het geduld ook en het plezier waarmee LDC dit doet, is dit vertrouwen er volledig gekomen. Wij zouden niet weten hoe wij dit zonder LDC hadden kunnen bereiken.

Nu hebben we de sleutels en zijn we aan de slag met ons droomhuis. Ook tijdens deze fase regelt Antonella nog vele praktische zaken zoals, energie en water contracten, verzekeringen, gemeentelijke voorzieningen, etc. Wij hopen dat ze dat nog even voor ons blijft doen! 

Wilma & Erik  

Ede

Metz Tegelwerken - fam Wiggers

fam Wiggers

"Wij zijn inmiddels de gelukkige eigenaren van een appartement in San Costanzo, Italië. Bij de aankoop zijn wij geholpen door Antonella en Frits van La Dolce Casa. Al op de Second Home beurs gaven Antonella en Frits ons een goed gevoel. Tijdens ons eerste gesprek op de beurs onderscheidde La Dolce Casa zich duidelijk van grotere bedrijven door de oprechte persoonlijke benadering. Dat trok ons over de streep om met hen het Italiaanse avontuur aan te gaan. Er werd vervolgens goed gehoor gegeven aan onze wensen. Samen maakten we een lijst met woningen die we wilden bekijken.Tijdens onze vakantie planden we een dag om met Antonella huizen te gaan bezichtigen in de door ons gekozen omgeving. En deze dag bracht zoveel meer dan alleen het bezichtigen van de woningen. We kijken er met zoveel plezier naar terug. Al die tijd was het leuk sparren met Antonella en Paola (de makelaar) over de mogelijkheden die de woningen boden. We vonden wat we zochten. De aankoop van de woning kwam mede tot stand door de bemiddeling van La Dolce Casa die daarin behalve behulpzaam, ook zeer deskundig was. Wij zijn heel blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Als we verder iets over Antonella, Frits en Paola kunnen zeggen schieten ons de woorden onmisbaar en betrouwbaar als eerste te binnen. Wel zo fijn om op mensen te kunnen bouwen tijdens een aankoop in het buitenland!”

B. en S. Wiggers Doetinchem

Metz Tegelwerken - fam Wiggers
Metz Tegelwerken - familie Winkel

familie Winkel

Vanaf zomer 2017 zijn we begonnen om onze droom tot werkelijkheid te laten komen, een  huis in Italië . Hiervoor heb je ervaren mensen nodig die je kunnen helpen in het aankoop proces, via een tip kwamen we bij la dolce casa terecht.  Antonella  die zelf in Italië woont en de markt goed kent heeft ons in alles geholpen wat de aanloop betreft naar de koop .  Van instanties tot bemiddelen bij de bank voor een hypotheek. Zonder haar hulp was het ons nooit gelukt. Aangezien wij nog in Nederland woonden tijdens de onderhandelingen is het fijn dat Antonella ter plekke werkt om voor ons belangrijke zaken te regelen.  De bureaucratie is ingewikkeld maar uiteindelijk is alles goed gekomen.  Antonella heeft zelfs als getuige opgetreden bij de notaris. 
Nu wonen wij al een jaar in Italië en nog steeds kunnen we bij vragen terugvallen op Antonella
Bianca en Willem. 
 
Metz Tegelwerken - familie Winkel
Metz Tegelwerken - Droomhuis in Lazio

Droomhuis in Lazio

Wij hebben La Dolce Casa benaderd om onze droomwens in vervulling te laten gaan om een huis in Lazio te bezitten. Het keuze- en aankoopproces verliep snel en kordaat, mede dankzij de hardwerkende contactpersoon in Italië, die onmisbaar was door haar kennis van het Italiaans en het Nederlands. Ofschoon we geen klushuis wilden, moest er achteraf veel gebeuren aan het huis, waar we onvoldoende over waren geïnformeerd. Uiteindelijk zijn de werkzaamheden goed en op tijd afgerond en zijn we heel blij met het resultaat.

-P.v.d.B te 's Hertogenbosch

Metz Tegelwerken - Droomhuis in Lazio
Metz Tegelwerken - Huis in Puglia

Huis in Puglia

"Onze zoektocht naar een huis in Puglia deden we samen met het team van La Dolce Casa. Het was een lange weg naar het ideale huis, wat we uiteindelijk hebben gevonden. Dankzij de sympathieke en professionele begeleiding van Frits en Antonella die alles voor ons regelden, zijn wij nu in de laatste fase van de aankoop”

- Gary en Savina F te A.

Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met La Dolce Casa

Droomhuis gevonden met La Dolce Casa

Nadat we ons eerste contact hebben gelegd op de Second Home beurs, hadden we snel een afspraak thuis met Frits. Onze wensen werden op een rijtje gezet waarbij we al snel het advies kregen ons aanvankelijke idee om in Toscane iets te zoeken, om budgettaire redenen te verleggen naar le Marche. Nadat we van beide kanten input gegeven hebben voor mogelijke huizen, hebben we bezichtigingen gedaan samen met Antonella en Paola, de makelaar uit het team. Dat ging op een fijne en open manier. Er werd tijd genomen voor alle vragen en overdenkingen. Na veel contacten daarna, hebben we de knoop doorgehakt en een definitieve keuze gemaakt, waar we heel erg blij mee zijn. Het aankoopproject verliep helemaal niet makkelijk, maar werden op professionele wijze aangepakt, waarbij wij ons totaal geen zorgen hoefden te maken. 
Nu genieten wij van een mooie accommodatie in Italië, en met een prachtig uitzicht in onze tuin.

 

Rob en Caroline 

Metz Tegelwerken - Droomhuis gevonden met La Dolce Casa