Het motto is dat de aankoop van uw huis een feestje moet zijn!  

Werkwijze

Wie begeleidt u bij het gecompliceerde proces een huis in Italië te kopen? Wie doet dat met uitsluitend uw belangen als uitgangspunt? Wie behoedt u voor de voor valkuilen die u niet kunt voorzien?

Op de homepage gaven we al een overzicht van onze werkwijze. Op deze plaats komen we daar uitgebreid op terug. U bent niet verplicht gebruik te maken van de verkopende makelaar. Voor kopers die moeite hebben de overigens gebruikelijke dubbelfunctie te accepteren van de Italiaanse makelaar om zowel de belangen van de verkopende als de kopende partij te vertegenwoordigen, neemt La Dolce Casa in hun opdracht de rol in het aankoopproces van de verkopende makelaar volledig over. Met behoud van alle zekerheden. Inclusief alle aanvullende begeleiding. Dan betaalt u als koper geen courtage, maar gebruikt u het budget voor een persoonlijke- en onafhankelijke begeleiding door La Dolce Casa, die daarvoor een fee vraagt met hetzelfde percentage als de makelaar voor het hele aankoopproces samen met onze eigen FIAIP gecertificeerde makelaar tot aan de notaris. De uiteindelijke overdracht geschiedt dan in samenwerking met de verkopende makelaar. De prijzen voor huizen in Italië dalen voor de Italianen en stijgen voor de buitenlanders. De oorzaak? Onbekendheid bij kopers hoe de lokale markt in elkaar zit. Dat maakt u tot een gemakkelijke prooi voor verkopende partijen. La Dolce Casa neemt een onafhankelijk positie in en behartigt alleen de belangen van de kopende partij met kennis van de lokale markt.

En wilt u zelf graag een actief aandeel in de zoektocht? We zijn niet gebonden aan een procedure en maken daarover graag goede afspraken voor de samenwerking.

De service begint al bij u thuis

De uitdaging voor La Dolce Casa begint al bij u thuis door u ook te begeleiden in de formulering en haalbaarheid van uw zoekopdracht. Pas als alles duidelijk is gaan we op de hele markt op zoek naar uw droomhuis. Dus ook bij Italiaanse makelaars. De keuze is dan vele malen uitgebreider, vooral in de minder populaire regio's. Daarmee hebben we een veel grotere kans het huis uit uw dromen te vinden. Alle communicatie tussen u en ons verloopt in het Nederlands en wij zorgen voor de omzetting naar het Italiaans. Met La Dolce Casa kiest u voor de doelgerichte en efficiënte weg, waarbij wij u volledig kunnen "ontzorgen" als u ook voor onze "all-risk" service kiest. Alle eventuele obstakels worden zoveel mogelijk vooraf weggenomen, doordat La Dolce Casa zowel vanuit de Benelux als vanuit Italië werkt. Dat bespaart u veel tijd en geld voor onnodig reizen naar Italië. Wanneer er een bezichtigingsreis wordt gepland, organiseren wij die en zorgen ervoor dat voor die tijd er zekerheid is dat alle eigendomspapieren en vergunningen gecontroleerd zijn. Waar mogelijk werken we met volmachten ook om onnodig heen-en weer gereis overbodig te maken. Zekerheid hebt u ook over de juridische kant. Als daarvoor aanleiding is krijgt desgewenst een kooptransactie een juridische check door de advocaat uit ons team.

Zeer snel, heel efficiënt en kostenbesparend!

Kenmerkend voor de werkwijze van La Dolce Casa is de supersnelle afhandeling. Er wordt geen onnodige tijd verloren vanaf uw ja-woord tot aan de overdracht. Er hoeft in principe niet apart gereisd te worden voor de ondertekening van het voorlopig koopcontract, noch voor de overdracht. De zittingen bij een notaris duren lang en uw aanwezigheid vraagt ook een tolk, waardoor alles wat er gezegd wordt ook in het Nederlands moet worden vertaald. Bovendien moeten dan alle documenten ook nog worden vertaald. Dat alles op uw kosten. U voorkomt dat door aan La Dolce Casa een volmacht te geven. Daar zijn nog wel kosten aan verbonden, maar die wegen niet op tegen de kosten die u anders zou maken.

U heeft er alle belang bij dat een hypotheekaanvraag snel gerealiseerd wordt. In de mate van het mogelijke helpen we u daarbij. Overigens moet bij een hypotheek wel bij de overdracht aanwezig zijn aangezien een hypotheekacte bij de notarsi door u moet worden ondertekend.

La Dolce Casa organiseert ook uw (ver)bouw werkzaamheden.

Als er bijvoorbeeld verbouwingen moeten plaatsvinden, verzorgt ons team op dezelfde comfortabele wijze als bij de aankoop vergunningsaanvragen, zorgt voor lokale aannemers en houdt controle over de werkzaamheden daarbij is de geometra uit ons team onmisbaar. Natuurlijk krijgt u een regelmatige rapportage zonder dat u zelf steeds aanwezig hoeft te zijn.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten, huizen of referenties?

Neem dan contact op met ons voor dagelijkse support en hulp met uw vragen.

Gratis advies

Gebruik onze woonwensenchecklist om uw wensen en gedachten in kaart te brengen. We analyseren en bespreken deze en geven u advies. Dit is vrijblijvend en kosteloos. Verstuur de ingevulde checklist via de contactpagina. We nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op.

 


Volg ons op: